Dnes je sobota, 22. júna 2024, meniny má Paulína
rss rssRSS Vlacik Vlacik
Vitajte na stránkach mesta Senec

Koncoročný výlet členov „Drozdej scény“

Mestská organizácia Csemadoku a Združenie Senec a okolie opäť podporili koncoročný poznávací zájazd členov „Drozdej scény“ Mládežníckeho a detského klubu Kincskereső.

Deti sa vybrali 28. novembra za kultúrou a poznaním do Győru a Mosonmagyaróváru. V győrskom Múzeu Margity Kovácsa si prezreli výstavu jej keramickej tvorby a potom sa vybrali na krátku prechádzku námestím, kde samozrejme nevynechali príležitosti na nakupovanie. V Mestskom kultúrnom stredisku Károlya Flescha v Mosonmagyaróvári privítali Senčanov veľmi srdečne. V kultúrnom stánku partnerského mesta predviedli umelci győrskeho bábkového divadla „Vaskakas Bábszínház” predstavenie rozprávkovej hry pod názvom Vas Laci. Moderná technika scénického stvárnenia bábkovej hry a výkony umelcov zožali veľký úspech. Na spiatočnej ceste sa prihlásila aj únava u 32 detí a 6 dospelých, ale pred cieľom sa vzchopili a do ZŠ A. M. Szencziho dorazili veselým nôtením.

Text a foto: Margit Polák

A „Rigó színpad" év végi jutalomkirándulása

A Csemadok Városi Szervezete, valamint a Szenc és Vidéke Társulás támogatásával a szenci Kincskereső Ifjúsági és Gyermekklub „Rigó színpad"-ának tagjai, ebben az évben is tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Az uticél november 28-án Győr és Mosonmagyaróvár volt. Győrben a Kovács Margit Múzeumba látogattak el, ahol a híres keramikus Kovács Margit kiállítását tekintették meg, majd rövid séta következett a karácsonyi vásárra készülődő belvárosban. A gyerekek természetesen bevásárlóhelyeket is találtak. Innen az autóbusz Mosonmagyaróvárra indult, egyenesen a Flesch Károly Művelődési Központba, mivel a győri Vaskakas Bábszínház már harmadik napja itt vendégszerepelt. Testvérvárosunk kultúrházában nagyon kedvesen fogadták a szenci gyerekeket. A Vas Laci című mesejáték modern színpadi és bábtechnikája lekötötte őket, a társulat színészei osztatlan sikert arattak. Az előadás után hazaindultunk, mind a 32 gyermek és a 6 felnőtt kísérő fáradtan ugyan, de vidáman, nótaszóval érkezett meg a Szenczi Molnár Albert Alapiskolához.

Polák Margit

Fotogaléria

Mapa stránky | FAQ | Podmienky pre použitie | Autorské práva | Kontakty
Mestský úrad Senec • Mierové nám. 8 • 903 01 Senec • IČO: 00305065 • DIČ: 2020662237
tel.: 02/2020 5101 • fax.: 02/2020 5142 • e-mail: webmaster@senec.sk

Kontakt pre médiá tel.: e-mail: martina.ostatnikova@senec.sk Design by INFOTECH  logo infotech  © 2007